Închisoare pentru 2 traficanţi de droguri din Braşov. Un tânăr a murit din cauza lor

Cei doi traficanţi de droguri din Braşov arestaţi anul trecut o lună după ce un tânăr care a cumpărat de la ei substanţe a murit la spital au fost condamnaţi la 10, respectiv 2 ani de închisoare.

449 afișări
Imaginea articolului Închisoare pentru 2 traficanţi de droguri din Braşov. Un tânăr a murit din cauza lor

Curtea de Apel Braşov a admis apelul formulat de procurorii DIICOT Braşov împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Braşov şi a dispus condamnarea la 10 ani de închisoare, respectiv 2 ani de închisoare a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În septembrie 2021, procurorii DIICOT Braşov au reţinut, pentru o zi, 2 inculpaţi pentru trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în condiţiile în care aceştia vânduseră droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din oraşul Braşov.

În februarie 2021, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată pe secţia Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde apoi a murit.

Din cercetări a reieşit că respectiva persoană era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în ziua când s-a simţit rău a consumat droguri pe care le cumpărase de la unul dintre inculpaţi.

Autopsia a scos la iveală faptul că între decesul tânărului şi consumul de substanţe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate, transmite DIICOT.

În septembrie cei 2 au fost prinşi în flagrant când aveau asupra lor substanţe psihoactive pe care intenţionau să le vândă. Mai târziu, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici