Închisoarea pe viaţă pentru recidivistul din Botoşani, acuzat de dublu asasinat, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa Tribunalului Alba în cazul recidivistul din Botoşani judecat pentru dublu asasinat, cea de închisoare pe viaţă. Pedeapsa fusese cerută de un procuror în condiţiile în care recidivistul nu a avut niciun fel de remuşcări.

208 afișări
Imaginea articolului Închisoarea pe viaţă pentru recidivistul din Botoşani, acuzat de dublu asasinat, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia

Închisoarea pe viaţă pentru recidivistul din Botoşani, acuzat de dublu asasinat, menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia

Curtea de Apel de Apel Alba Iulia a menţinut pedeapsa Tribunalului Alba în cazul lui Lupu Mădălin Miki, în vârstă de 25 de ani, din Botoşani, care a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi daune morale în valoare de 250.000 de lei, după ce, anul trecut, a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, iar când s-a întâlnit cu proprietara a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, dar şi cu picioarele, în zona capului şi a pieptului, până a murit.

Pe fiul acesteia l-a rănit grav, acesta fiind internat o perioadă lungă de timp în spital.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, fiind pronunţată luni seara.

Pe lângă daunele morale, Lupu Mădălin Miki este obligat să plătească fiului femeii omorâte daune materiale în valoare de peste 12.700 de lei, care constau în cheltuieli de înmormântare şi spitalizare.

La unul dintre ultimele termene ale procesului, procurorul a solicitat pedeapsa închisorii pe viaţă, cerându-i magistratului să ţină cont că acesta nu a avut niciun fel de remuşcări, cu toate că şi-a recunoscut fapta, dar şi pentru că este recidivist, fiind eliberat condiţionat.

De asemenea, procurorul i-a amintit magistratului că două zile mai târziu, după faptele de la Alba Iulia, Lupu a mai comis o crimă, la Botoşani, în circumstanţe similare.

Lupu Mădălin Miki a reuşit să fure din gospodăria în care a intrat, în iulie 2017, suma de 4.300 de lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Imediat după aceea, el a mers cu taxi până la Cluj-Napoca, plătind cursa, probabil, chiar cu banii furaţi de la femeia pe care a omorât-o. Când a ajuns în judeţul Botoşani, tânărul a intrat într-o locuinţă să fure, a fost surprins de proprietară, o femeie în vârstă, şi a omorât-o şi pe aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici