INCIDENT AVIATIC | Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în Alba. Starea pilotului, gravă | FOTO

Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp deschis, în apropierea localităţii Vinţu de Jos din judeţul Alba. Avionul nu şi-ar mai fi putut continua zborul din cauza vântului. Pilotul este un om de afaceri din judeţul Alba, care a mai avut un accident similar în 2013.

1397 afișări
Imaginea articolului INCIDENT AVIATIC | Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în Alba. Starea pilotului, gravă | FOTO

INCIDENT AVIATIC | Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat în Alba. Elicopterul SMURD, solicitat pentru preluarea pilotului

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru corespondentul Mediafax, că pilotul i-a spus poliţistului care a ajuns la locul accidentului că nu şi-a mai putut continua zborul şi a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza unor rafale de vânt.

Totodată, surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că pilotul rănit în accident este un om de afaceri din judeţul Alba, care a mai avut un accident similar în 2013. Atunci, avionul pe care îl pilota a aterizat forţat în comuna Ciugud, judeţul Alba, aproape de râul Mureş.

Medicul şef al UPU-SMURD Târgu Mureş, Maria Salanta, a declarat, pentru Mediafax, că starea pilotului este gravă.

”Bărbatul a ajuns de cinci minute. Este vorba de un politraumatism cu fracturi de faţă şi fracturi multiple de picioare, este intubat şi ventilat mecanic. Urmează investigaţiile”, a spus Maria Salanta.

Potrivit acesteia, starea bărbatului este gravă.

La faţa locului, s-au deplasat o autospecială de stingere incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD.

”Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că în aeronavă se afla doar pilotul, conştient, dar cu diferite leziuni”, arată IGSU.

A fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş pentru preluarea pilotului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Mărescu, a declarat că din informaţiile existente în acest moment a reieşit că pilotul a suferit fracturi la glezne, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.

Pilotul a fost scos din avion şi urmează să fie dus la o unitate spitalicească.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, colonelul Cornel Oprişa, a declarat, corespondentului Mediafax, că pilotul avionului este un bărbat în vârstă de 60 de ani din Alba Iulia.

”Are politraumatism, ambele picioare sunt fracturate, fractură deschisă la glezne şi la nivelul feţei. I se acordă primul ajutor de către terapie intensivă mobilă cu medic şi aşteptăm să vină elicopterul SMURD. Este un avion uşor, cu două locuri, dar era numai această persoană era înăuntru”, a spus colonelul Oprişa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici