Video INCIDENT la Constanţa: Arhiepiscopul Tomisului, la un pas să cadă de pe o cisternă în care se pregătea sfinţirea apei

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost la un pas să cadă, sâmbătă, de pe o cisternă înaltă de trei metri, unde urcase pentru a pregăti sfinţirea apei cu care urmează să fie îmbuteliate cele 200.000 de sticle cu agheasmă.

2346 afișări

IPS Teodosie se împiedică la un moment dat, în timp ce urcă pe cisternă, după care reuşeşte să se ridice şi să continue urcarea.

Biserica Ortodoxă va prăznui duminică Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat, sâmbătă dimineaţă, slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea ce va fi oficiată în ziua de Bobotează.

Apa a fost adusă în faţa Catedralei Arhiepiscopale în două cisterne, pentru a fi sfinţită, iar în momentul în care a urcat pe una dintre aceste cisterne, Arhiepiscopul Tomisului a alunecat, fiind la un pas să cadă. El a reuşit să se prindă de o bară de siguranţă şi s-a redresat, continuând apoi slujba.

După ce a fost sfinţită, apa va fi îmbuteliată în 200.000 de sticle ce vor fi oferite credincioşilor constănţeni de Bobotează.

Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe 6 ianuarie Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza. Numită teologic şi Epifania, Teofania sau Arătarea Domnului, sărbătoarea aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a venit la râul Iordan şi a fost botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici