Incident la metrou: o garnitură s-a defectat, se circulă pe un singur fir pe magistrala 2

O garnitură de metrou s-a defectat, luni după-amiază, în staţia Eroii Revoluţiei, călătorii aflaţi în trenul următor pe direcţia IMGB - Pipera fiind obligaţi să aştepte peste o jumătate de oră pentru a ajunge în staţie.

52 afișări
Imaginea articolului Incident la metrou: o garnitură s-a defectat, se circulă pe un singur fir pe magistrala 2

Incident la metrou: o garnitură s-a defectat, se circulă pe un singur fir pe magistrala 2 (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a fost cauzat de un tren care s-a defectat chiar în staţia Eroii Revoluţiei. Călătorii care se aflau în trenul următor, pe acelaşi sens de mers, au fost anunţaţi iniţial că trenul în care se află va staţiona în tunel pentru 30 de secunde. După câteva minute, li s-a comunicat că staţionarea se prelungeşte cu alte 30 de secunde, pentru ca după alte câteva minute bune să fie anunţaţi de reprezentanţii firmei care asigură paza trenurilor că există o problemă tehnică la garnitura de metrou din faţa lor.

După estimările martorilor, trenul a rămas blocat în tunel pentru mai bine de 30 de minute, timp în care acesta a fost cuplat cu cel defect, din faţă, pe care l-a împins pe linie pentru a putea să ajungă în staţie şi să debarce pasagerii.

"A fost un incident care a durat cam 15 minute. Nimeni nu a fost scos din tunel, nimeni nu a fost în vreun pericol", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

Acesta a precizat, într-o primă declaraţie acordată MEDIAFAX, că traficul metroului nu a fost deloc perturbat. Ulterior, acesta a admis existenţa unei probleme în trafic.

Martorii incidentului susţin că au fost anunţaţi că defecţiunea garniturii de la Eroii Revoluţiei va face ca, în următoarea perioadă, trenurile să circule în zonă pe un singur fir, atât către staţia Pipera cât şi către IMGB.

Directorul Metrorex nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma această informaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici