Incident la o şcoală din Braşov: Zeci de elevi s-au plâns de dureri de ochi după ce au fost expuşi unei lămpi cu ultraviolete

Aproape 20 de elevi ai unei şcoli din Braşov s-au plâns de usturimi şi dureri de ochi după ce au ajuns acasă, din cauza unei lămpi cu ultraviolete uitată în priză în sala de clasă. Miercuri, poliţiştii şi reprezentanţii DSP Braşov au demarat verificări la şcoală.

2360 afișări
Imaginea articolului Incident la o şcoală din Braşov: Zeci de elevi s-au plâns de dureri de ochi după ce au fost expuşi unei lămpi cu ultraviolete

Elevi cu dureri de ochi după ce au fost expuşi unei lampe cu ultraviolete

Părinţii sunt cei care au alertat conducerea şcolii, după ce copiii lor au ajuns acasă şi s-au plâns că îi ustură sau dor ochii.

Conducerea şcolii susţine că de vină ar fi o lampă cu ultraviolete folosită pentru dezinfecţia sălii şi care a fost uitată în priză.

„Noi, pe timpul nopţii şi în lipsa copiilor punem aceste lămpi pentru dezinfecţie. Din păcate, dintr-o eroare a fost uitat în sala de clasă şi s-a întâmplat acest lucru. Noi am anunţat Inspectoratul, Inspectoratul a anunţat Ministerul de acest caz. Copiii au fost la medic, niciunul nu este spitalizat. (…) Ele trebuiau să fie scoase înainte de începerea cursurilor”, a declarat directorul Şcolii 11 Braşov, Mihaela Nicodin.

Aceasta a mai precizat că aproximativ 20 de copii au avut de suferit în urma acestui incident.

Întrebată cât timp au fost expuşi elevii la lampa cu ultraviolete, Mihaela Nicodin a spus că o oră, afirmând că cea care are în atribuţii folosirea lămpii este femeia de serviciu.

„Noi vom sancţiona acest incident, vor fi mai bine informate şi cadrele didactice şi copiii în legătură cu aceste lucruri. Sperăm să nu se mai repete niciodată. (…) Copiii sunt acasă, au fost la medic şi li s-a recomandat repaus”, a mai spus directorul Şcolii 11 Braşov.

Lămpile cu ultraviolete au fost cumpărate recent pentru dezinfecţia sălilor de curs, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor de gripă.

La rândul lor, reprezentanţii DSP Braşov au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au demarat o anchetă.

„Ne-am autosesizat, colegii de la Compartimentul de control sunt la şcoala respectivă. Aşteptăm. Trebuie să avem şi un diagnostic de la medic”, au declarat sursele citate.

Şi poliţiştii au ajuns la Şcoala 11 şi fac verificări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici