Incident la un miting aviatic: Un paraşutist a căzut în mulţime, rănind un copil

Un paraşutist care participa la un miting aviatic la Suceava a căzut, sâmbătă, în mulţime, peste un copil în vârstă de 12 ani, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă afirmând că cei doi sunt răniţi, fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital.

960 afișări
Imaginea articolului Incident la un miting aviatic: Un paraşutist a căzut în mulţime, rănind un copil

Incident la un miting aviatic: Un paraşutist a căzut în mulţime, rănind un copil (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului ISU Suceava, colonel Ioan Burlui, incidentul a avut loc în zona de protecţia a mitingului aviatic, unde era adunată mulţimea care asista la eveniment.

Conform sursei citate, un paraşutist a căzut în mulţime, iar în cădere a rănit un copil în vârstă de 12 ani care asista la mitingul aviatic.

Şeful ISU Suceava a precizat că atât copilul, cât şi paraşutistul au primit îngrijiri medicale la faţa locului, de la echipaje SMURD.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, paraşutistul implicat în incident, Dragoş Mureşan, are 29 de ani, este din Braşov şi face parte din lotul naţional, având peste o mie de zboruri la activ.

Incidentul s-a produs la aterizare, în condiţiile în care paraşutistul a avut viteză în momentul în care se pregătea să coboare, astfel că a căzut peste un copil aflat în public.

În urma incidentului sportivul a suferit o fractură de piramidă nazală şi o fractură la antebraţ, în timp ce copilul este în şoc traumatic, ambii fiind supuşi unor investigaţii medicale la Spitalul Judeţean din Suceava, a mai spus sursa citată.

Mitingul aviatic nu a fost întrerupt în urma incidentului, urmând să se desfăşoare conform programului, a adăugat Nechifor.

Mitingul aviatic de la Suceava are loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 10.00, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a Aeroportului "Ştefan cel Mare" din Suceava, la eveniment fiind aşteptaţi peste 50 de piloţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici