Incidente GRAVE la vot, REFERENDUM 2018. Primar prins în timp ce dădea bani unei femei. Explicaţia edilului, reprezentant al PNL

Poliţiştii clujeni au început cercetări în urma unei sesizări potrivit căreia o femeie de la o secţie de votare din Huedin a primit bani de la primar după ce a votat la referendum. Primarul spune că femeia nu are adăpost şi îi dă bani în fiecare zi, fără legătură cu referendumul.

8196 afișări
Imaginea articolului Incidente GRAVE la vot, REFERENDUM 2018. Primar prins în timp ce dădea bani unei femei. Explicaţia edilului, reprezentant al PNL

Incidente GRAVE la vot, REFERENDUM 2018. Primar prins în timp ce dădea bani unei femei. Explicaţia edilului, reprezentant al PNL

Reprezentanţii MAI au declarat, sâmbătă, că sesizarea a fost făcută de un observator de la o secţie de votare.

”În judeţul Cluj, printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, iar la ieşire s-ar fi întâlnit cu primarul localităţii, care i-ar fi înmânat o sumă de bani. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorului”, au spus sursele citate.

Incidentul a avut loc în oraşul Huedin, condus de primarul Mircea Moroşan, membru PNL, care susţine că gestul de a oferi bani femeii nu are nicio legătură cu referendumul.

”Ce miză aş fi avut să dau bani la acest vot? Eu sunt primar PNL, nu de la PSD, e o acuzaţie aiurea, nu am nicio treabă cu susţinerea referendumului. Am făcut un tur pe la toate secţiile de votare din Huedin, iar la ultima a venit o femeie, Irina, care este om al străzii, pe care o cunoşteam de ani buni şi care în fiecare dimineaţă mă aşteaptă la Primărie să îi dau 5 lei. Aceasta a votat în secţia respectivă şi m-a abordat, iar eu i-am spus să mă aştepte afară. Era un observator de la Pro Democraţia acolo şi la ieşire a venit femeia şi i-am dat 5 lei, cine ştie ce a înţeles acel observator, ce a crezut. Nu pot să înţeleg această sesizare”, a declarat Moroşan corespondentului MEDIAFAX.

Edilul a spsu că a plecat sâmbătă din Huedin, dar se va întoarce duminică şi va da o declaraţie la Poliţie despre incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici