Incidentul de pe un aeroport din Portugalia se repetă | Mai mulţi români, blocaţi în Madrid după anularea unei curse TAROM/ UPDATE MAE: Pasagerii au fost îmbarcaţi într-un avion cu destinaţia Iaşi

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români blocaţi pe aeroportul din Madrid după anularea, din motive tehnice, a unei curse TAROM au fost cazaţi la hoteluri din apropierea aeroportului, consulatul din Madrid fiind pregătit să acorde asistenţă în caz de nevoie. UPDATE: Aceştia au fost îmbarcaţi într-un avion care va ajunge la Iaşi în cursul după-amiezii de marţi.

1450 afișări
Imaginea articolului Incidentul de pe un aeroport din Portugalia se repetă | Mai mulţi români, blocaţi în Madrid după anularea unei curse TAROM/ UPDATE MAE: Pasagerii au fost îmbarcaţi într-un avion cu destinaţia Iaşi

MAE: Românii blocaţi în aeroportul Madrid din după anularea unei curse TAROM au fost cazaţi la hotel

UPDATE 16:25 Ministerul Afacerilor Externe anunţă că pasagerii cursei de la Madrid anulate de către TAROM au fost până la urmă îmbarcaţi într-un avion care va ajunge la Iaşi în cursul după-amiezii de marţi.

”În urma demersurilor întreprinse de Ambasada României la Madrid, reprezentanţii companiei TAROM au confirmat că situaţia a fost remediată, iar pasagerii au fost îmbarcaţi la bordul unui avion cu destinaţia Iaşi. Ambasada României la Madrid a menţinut, în permanenţă, legătura atât cu reprezentaţii companiei TAROM, cât şi cu cetăţenii români, până la finalizarea procedurilor de îmbarcare”, transmite MAE.

Iniţial, Ministerul Afacerilor Externe a informat că cetăţenii români blocaţi pe aeroportul din Madrid după anularea, din motive tehnice, a unei curse TAROM au fost cazaţi la hoteluri din apropierea aeroportului.

”Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid gestionează cu prioritate situaţia cetăţenilor români blocaţi pe aeroportul din Madrid, urmare anulării, din motive tehnice, a unei curse TAROM cu destinaţia România. Reprezentanţii consulari au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă biroul companiei TAROM la Madrid, pentru a verifica situaţia actuală a cetăţenilor români. Urmare a demersurilor întreprinse, reprezentanţii companiei TAROM au comunicat că, în aceste momente, o echipă specializată lucrează la remedierea defecţiunilor aeronavei”, transmite biroul de presă al Ministerului de Externe.

Un incident similar a avut loc în weekend-ul trecut, la Lisabona, unde câteva zeci de români au rămas blocaţi în aeroport ca urmare a anulării unei curse TAP. Premierul Mihai Tudose a dispus rechemarea în ţară a consulului român în Portugalia, Alina Oana Dociu, fiind nemulţumit de modul în care aceasta a oferit asistenţa consulară necesară în acest caz.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici