Indemnizaţii de creştere a copilului, suspendate din cauza neplăţii impozitelor

Un număr de 46 de indemnizaţii pentru creşterea copilului au fost suspendate de la plată, în aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud, întrucât familiile micuţilor nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale aferente anului trecut.

257 afișări
Imaginea articolului Indemnizaţii de creştere a copilului, suspendate din cauza neplăţii impozitelor

Indemnizaţii de creştere a copilului, suspendate din cauza neplăţii impozitelor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de AJPIS, instituţia a suspendat de la plată 46 de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Conform sursei citate, măsura a fost aplicată de la începutul lunii aprilie, întrucât familiile respective nu şi-au achitat taxele aferente anului trecut.

"Perioada de suspendare este de cinci luni de la această dată, titularul putând fi repus în plată după achitarea acestor obligaţii, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada anterioară. În situaţia în care până în 31 august nu sunt achitate obligaţiile faţă de bugetul local, drepturile (aferente indemnizaţiei de creştere a copilului - n.r.) încetează", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici