Indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea fi majorate

Propunerea de modificare a Legii 448 din 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va fi dezbătută, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, schimbarea legii având ca scop majorarea prestaţiilor acordate lunar acestei categorii, pentru asigurarea unui nivel minim de trai.

Indemnizaţiile persoanelor cu handicap ar putea fi majorate (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Conform textului actului, persoanele cu handicap vor beneficia de o indemnizaţie lunară variabilă în funcţie de gradul de handicap.

Astfel, indemnizaţia va fi de 350 lei lunar pentru adultul cu handicap grav. Indemnizaţia va fi în cuantum de 300 de lei pentru adultul cu handicap accentuat şi de 100 de lei pentru adultul cu handicap mediu. Pe de altă parte, indemnizaţia va fi în cuantum de 50 lei pentru adultul cu handicap uşor, care până acum nu beneficia de această indemnizaţie.

Iniţiativa majorează şi bugetele personale complementare lunare indiferent de venituri, după cum urmează: în cuantum de 100 lei, pentru adultul cu handicap grav; în cuantum de 75 lei, pentru adultul cu handicap accentuat şi în cuantum de 40 lei, pentru adultul cu handicap mediu, se mai arată în comunicat.

Cristina Pocora, iniţiatoarea proiectului de lege, le-a cerut tuturor parlamentarilor să voteze documentul, indiferent de culoarea politică. "Amintesc inclusiv parlamentarilor PDL, care au refuzat să voteze proiectul în cadrul dezbaterilor de la comisia de muncă şi protecţie socială, că în contextul legislativ specific domeniului persoanei cu handicap, România, ca ţară membră a Uniunii Europene, are obligativitatea de a se alinia ţărilor membre în ceea ce priveşte asigurarea normalităţii şi demnităţii persoanei cu handicap", susţine Pocora.

"Se va vedea în dezbaterea de astăzi din plenul Camerei Deputaţilor, şi prin votul final de miercuri, dacă parlamentarii din arcul guvernamental chiar sunt preocupaţi de soarta categoriilor vulnerabile din România, aşa cum declară, sau se folosesc de acestea, prin discursuri demagogice în campaniile electoarale, pentru a le lua votul", a mai declarat Cristina Pocora.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

 


comentează și tu Momentan sunt 15 comentarii
Taguri:
PARLAMENT ,
LEGI ,
HANDICAP
COMENTARII
  • Poporul Roman duminică, 07:27

    Cred ca e timpu sa iesim in strada si sa linsam toti deputatii si parlamentarii care fura zi de zi si se lafaie in bani si noi murim de foame .

  • paula 8 ian 2014

    Medicamente spitale vai de noi ce ne asteapta de azi ancolo!

  • cersanu mihaela 15 dec 2013

    Nu stiu cand se vor gandi si la noi in mod real,nu doar la nivel de initiativa.E adevarat ca patura sociala din care facem noi parte este '"inactiva'",dar nu ignoranta,cand vine vorba de vot ne facem datoria ca orice alt cetatean.Ce aveti de gand cu noi,ne lasati in voia sortii,ne lasati sa ne intretina parintii(pt cine i mai are),ne lasati pur si simplu in pace pana vom pieri sau poate dati legea eutanasierii si pt noi,ca vad ca atunci cand va depaseste situatia recurgeti la astfel de masuri???

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa