Indienii au ars 2.500 de coarne de rinocer confiscate de braconieri

  • Autorităţile indiene au dat foc la 2.500 de coarne vechi de rinocer, pentru a conştientiza necesitatea protejării animalelor rare de Ziua Mondială a Rinocerului.
  • Rinocerul indian este o specie protejată, dar braconajul înfloreşte.
  • Animalele sunt ucise de braconieri pentru coarnele lor, care sunt vândute în Asia de Sud, China, Vietnam şi alte ţări pentru proprietăţile lor de vindecare.
2358 afișări
Imaginea articolului Indienii au ars 2.500 de coarne de rinocer confiscate de braconieri

Coarne confiscate de autorităţi

S-a întâmplat în statul Assam, unde, în prezenţa celei mai înalte autorităţi locale, Himanta Biswa Sarma, focul a fost aprins în stadionul de lângă Parcul Naţional Kaziranga, cel mai mare habitat din lume pentru aproximativ 2.500 de rinoceri indieni (cu doar un corn).

Coarnele arse fuseseră confiscate parţial de braconieri, iar o altă parte proveneau de la animale care muriseră din cauze naturale.

Rinocerul indian este un animal rar, protejat de pădurari, însă traficul ilegal este în floare în India. 

„Comerţul cu coarne de rinocer trebuie să se oprească, iar faptul că au proprietăţi medicinale este o minciună”, a spus Sarma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rinocer,
india,
foc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici