Individ condamnat în România pentru uciderea unui sportiv în 1992, care a reuşit să fugă în timpul executării pedepsei, va fi extrădat din Canada

Curtea Superioară din Toronto a decis că individul de naţionalitate română, care are şi cetăţenie canadiană, va fi extrădat în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru uciderea unui sportiv în 1992, deşi condamnatul susţine că a fost abuzat în perioada detenţiei.

3982 afișări
Imaginea articolului Individ condamnat în România pentru uciderea unui sportiv în 1992, care a reuşit să fugă în timpul executării pedepsei, va fi extrădat din Canada

Individ condamnat în România pentru uciderea unui sportiv în 1992 şi care a reuşit să fugă în timpul executării pedepsei, va fi extrădat din Canada (sursa: Toronto Sun)

Givan "Coco" Iusein, 48 de ani, a fost condamnat în România la 18 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de uciderea unui sportiv profesionist pe data de 10 iulie 1992.

În decembrie 1994, sentinţa lui a fost întreruptă din motive medicale pentru 21 de luni, însă la finalul acestei perioade, Givan Iusein a reuşit să fugă din ţară.

În 2001, bărbatul a obţinut cetăţenia canadiană, reuşind să-şi ascundă trecutul infracţional.

Românul a avut mai multe probleme cu legea şi în perioada petrecută în Canada, fiind condamnat pentru agresiune cu intenţia de a se opune arestării în 1999 şi fraude cu carduri de credit în 2011.

Bărbatul a încercat fără succes să se opună extrădării lui în România, susţinând că a fost supus unor abuzuri grave, inclusiv sexuale, în timpul detenţiei în ţara noastră.

Judecătorul Kenneth Campbell a hotărât că afirmaţiile acuzatului privind actele de "tortura oribilă repetată" la care acesta ar fi fost supus în perioada detenţiei în România "nu au fost confirmate sau coroborate de nicio dovadă medicală".

"Dovezile medicale disponibile dovedesc că presupusele acte de tortură pur şi simplu nu au avut loc", a adăugat judecătorul.

Potrivit cotidianului Toronto Sun, românul mai are de ispăşit 15 ani şi 7 luni din sentinţa pentru crima comisă în 1992.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici