Indonezia: Sute de copii cu vârste de până la 5 ani mor de COVID-19

  • Peste 100 de copii au murit în ultima lună, mulţi neavând vârsta de 5 ani, anunţă autorităţile.
  • Potrivit experţilor, decesele depind de condiţiile de sănătate anterioare şi de rata scăzută de vaccinare.
  • Aceasta este cea mai mare rată a mortalităţii infantile de pe planetă - scrie New York Times - spulberându-se teoria conform căreia copiii nu sunt expuşi la coronavirus.
1028 afișări
Imaginea articolului Indonezia: Sute de copii cu vârste de până la 5 ani mor de COVID-19

Indonezia: Sute de copii cu vârste de până la 5 ani mor de COVID-19

"Numărul nostru este cel mai mare din lume", a declarat pentru cotidianul New York dr. Aman Bhakti Pulungan, şeful societăţii pediatrice indoneziene.

Creşterea numărului de tineri victime ale COVID-19 coincide cu sosirea variantei Delta, care a lovit puternic tot Asia de Sud-Est, în special Thailanda, Malaezia, Myanmar şi Vietnam, unde rata de vaccinare este scăzută.

Indonezia este a patra ţară cu cei mai mulţi locuitori din lume, iar în luna iulie a depăşit India şi Brazilia în ceea ce priveşte numărul de infecţii zilnice, devenind noul epicentru al pandemiei, conform datelor publicate de guvern, aproape 50.000 de cazuri noi au fost raportate.

Potrivit rapoartelor publicate de societatea pediatrică, astăzi copiii reprezintă 12,5% din infecţiile confirmate, o creştere semnificativă faţă de lunile anterioare.
Indonezia a raportat peste 3 milioane de cazuri şi 83.000 de victime, însă, potrivit experţilor, numărul ar putea fi mult mai mare.

Malnutriţia, obezitatea sau diabetul îi fac pe copiii din zonă mai vulnerabili. Un alt factor este rata scăzută de vaccinare a ţării: doar 16% dintre indonezieni au primit o doză de vaccin şi doar 6% au fost complet vaccinaţi. Indonezia, la fel ca multe ţări, nu vaccinează copiii cu vârsta sub 12 ani şi abia recent a început cu grupa de vârstă 12-18.

Spitalele sunt saturate şi doar câteva instituţii sunt capabile să trateze copiii cu Covid.

„Dacă copiii se îmbolnăvesc, nu avem de unde să-i ducem”, explică dr. Aman. „Camerele de urgenţă sunt cuprinse de adulţi, care trebuie să aştepte zile pentru a fi trataţi”. Din acest motiv, mulţi adulţi sunt trimişi acasă, izolat, unde şansele de a infecta copiii cresc.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici