INEDIT: Salvat de la moarte de o groapă din şosea. Vezi ce s-a întâmplat

Un gălăţean care se înecase cu o bucată de măr şi era transportat cu ambulanţa la un spital din Bucureşti a fost salvat după ce autosanitara a trecut peste o groapă în zona municipiului Buzău, iar bucata i-a sărit bărbatului din gât.

1884 afișări
Imaginea articolului INEDIT: Salvat de la moarte de o groapă din şosea. Vezi ce s-a întâmplat

INEDIT: Salvat de la moarte de o groapă din şosea. Vezi ce s-a întâmplat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Gălăţeanul care se înecase cu o bucată de măr a ajuns, miercuri, la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi, însă medicii de aici au decis transportarea pacientului către un spital din Bucureşti întrucât la Galaţi nu aveau dispozitive speciale cu care să scoată mărul.

În drum spre Bucureşti, ambulanţa în care se afla pacientul respectiv a trecut printr-o groapă, iar bucata de măr a sărit din gâtul bărbatului.

"Am fost anunţaţi la 112 că un bărbat s-a înecat cu o bucată de măr. Un echipaj al Serviciului Ambulanţă s-a deplasat de urgenţă la adresa indicată şi a preluat victima. Am constatat că este vorba despre bărbat în vârstă de 52 de ani căruia îi rămăsese o bucată din mărul pe care-l mânca pe traiectul respirator. Bucata de fruct îi bloca bronhia stângă, nelăsând astfel aerul să pătrundă în plămânul respectiv. Pacientul avea o jenă atunci când încerca să respire şi culoarea feţei începuse să i se schimbe. I-am administrat oxigen şi l-am transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, pentru stabilizare", a declarat dr. Mihai Polinschi, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Medicii de la spital au decis însă transportarea pacientului către Bucureşti, pentru că la Galaţi nu aveau un dispozitiv special necesar pentru intervenţia medicală.

Ajunsă în apropierea municipiului Buzău, ambulanţa care-l transporta pe gălăţean a intrat direct într-o groapă din asfalt, moment în care bărbatul a început să tuşească puternic, într-un final reuşind să elimine bucata de măr cu care se înecase.

"La Buzău, şi în contextul vibraţiilor ambulanţei pe drum, pacientul a început să tuşeasca puternic, a devenit cianotic, în urma unei tuse puternice a eliminat bucata de măr. S-a simţit mai bine. Nu a mai vrut să continue drumul. Colegii mei l-au dus la cea mai apropiată unitate spitalicească, la Spitalul Judeţean Buzău, unde a fost examinat de medicul de gardă şi s-a constatat că nu mai prezintă probleme deosebite. S-a decis să fie transportat înapoi la Galaţi pentru că nu mai exista baza transportului până la Bucureşti", a mai declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici