Infectare cu virusul West Nile în România. Victima, o femeie în vârstă de 48 de ani

  • Persoana respectivă s-a prezentat la SJU Slatina pe 30 iulie.
  • Femeia acuza febră, cefalee, greaţă, vărsături şi dureri abdominale intense.
  • Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, ţânţari, cai şi alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înţepătură de ţânţar.
4847 afișări
Imaginea articolului Infectare cu virusul West Nile în România. Victima, o femeie în vârstă de 48 de ani

”Avem un caz pozitiv pt infecţia West Nile: o persoană de sex feminin în vârstă de 48 de ani din mediul urban s-a prezentat la serviciile specializate ale SJU Slatina în data de 30.07 cu simptomatologia: febră, cefalee, greaţă, vărsături, redoare de ceafă, dureri abdominale intense.

Data debut: 28.07. Data internării: 30 iulie.

În data de 4 august s-a pus suspiciunea de către medicul infecţionist de infecţie West nile, motiv pentru care s-a recoltat proba. Proba a fost trimisă la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

În data de 06 august, s-a emis buletinul de analiză cu rezultat pozitiv pentru infecţia West Nile”, spune Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt DSP Olt.

Potrivit unor surse, femeia este din Slatina, iar acum este internată la Spitalul din Caracal, având o stare generală bună.

Virusul West Nile (VWN) apartine familiei Flaviviridae si este un membru al complexului de flavovirusuri transmise de artropode, din care face parte si virusul encefalitei japoneze.

Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, ţânţari, cai şi alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înţepătură de ţânţar. Peste 110 specii de păsări pot fi infectate cu virusul West Nile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici