InfoCons: Atenţie la mâncarea gata preparată din comerţul online

Atenţie la cumpărarea alimentelor şi a mâncării gata preparate din comerţul online, avertizează InfoCons: „Să citim întotdeaua informaţiile puse la dispoziţie privind ingredientele utilizate, iar dacă un ingredient nu îl înţelegem sau nu ştim ce înseamnă, mai bine nu achiziţionăm acest produs”.

309 afișări
Imaginea articolului InfoCons: Atenţie la mâncarea gata preparată din comerţul online

InfoCons: Atenţie la mâncarea gata preparată prin comerţul online

„Majoritatea consumatorilor s-au adaptat în ultimul an achiziţiilor on-line, fie că achiziţionează produse agroalimentare sau mâncare gata preparată. Din cauza restricţiilor impuse, mulţi consumatori, pentru a se proteja şi pentru a evita deplasările, au ales să îşi facă cumpărăturile online pentru produsele agroalimentare, de îngrijire a casei, cosmetice, îmbrăcăminte şi chiar să comande mâncare gata preparată. Piaţa comerţului online a luat amploare şi foarte mulţi operatori economici s-au adaptat şi ei perioadei grele prin care trecem, fie că s-au înrolat în cadrul platformelor online sau au deschis propria linie de livrare, oferind consumatorului să achiziţioneze online tot ce are nevoie, însă acest fapt nu trebuie să împiedice operatorul economic să pună la dispoziţia consumatorilor toate informaţiile necesare”, transmite InfoCons.

InfoCons atenţionează că, dacă achiziţionăm aceste produse online, trebuie să facem alegeri în cunoştinţă de cauză şi să avem la dispoziţie toate informaţiile privind caracteristicile acestora:

  • Numele sau denumirea comercială, adresa şi alte date de contact (ex.: telefon, email) ale comerciantului de la care achiziţionează produsele;
  • Denumirea produsului alimentar;
  • Lista ingredientelor;
  • Cantitatea netă de produs alimentar;
  • Condiţii speciale de transport (pentru alimente congelate sau refrigerate) / depozitare / păstrare şi / sau condiţii de consum;
  • Ingrediente care pot provoca alergii sau intoleranţe (dacă e cazul)
  • Declaraţie nutriţionala (unde se impune).

Aceste informaţii trebuie să se regăsească în momentul când selectăm un produs de pe un portal online sau când utilizăm anumite aplicaţii, având în vedere că mai există şi restricţii la anumite ingrediente pentru consumatorii care au anumite afecţiuni sau care nu doresc să consume anumite ingrediente.

„În special în această perioada când sănătatea trebuie să fie prioritară tuturor altor probleme, să fim mai atenţi la alimentele pe care le consumăm şi să citim întotdeaua informaţiile puse la dispoziţie privind ingredientele utilizate, iar dacă un ingredient nu îl înţelegem, nu ştim ce înseamnă, mai bine nu achiziţionăm acest produs. Viaţa şi sănătatea sunt cele mai importante lucruri care contează cu adevărat pentru fiecare dintre noi. În calitate de consumator trebuie să alegem sănătatea şi viaţă atât a celor dragi nouă cât şi a celor din jurul nostru”, adaugă InfoCons.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici