Infracţiuni cu fonduri europene la Bacău. Prejudiciul este de sute de mii de lei

Fostul director al Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bacău a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi şi complicitate la folosirea sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete cu scopul de a obţine fonduri europene.

410 afișări
Imaginea articolului Infracţiuni cu fonduri europene la Bacău. Prejudiciul este de sute de mii de lei

Infracţiuni cu fonduri europene la Bacău. Prejudiciul este de sute de mii de lei

Potrivit procurorilor DNA, inculpatul ar fi pretins şi primit suma totală de 30.000 euro, de la trei persoane, beneficiare ale unor proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, în perioada 2014-2015.

Suma reprezenta un sfert din banii încasaţi de la O.J.F.I.R. Bacău, sub formă de finanţare europeană, de către persoanele respective, în cadrul Măsurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri” şi ar fi fost primită de inculpat pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorilor la aprobarea favorabilă a documentaţiei întocmite în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile. Prejudiciul este de 176.980 lei.

În alt dosar, acelaşi inculpat este trimis în judecată pentru că, împreună cu o persoană, a obţinut pe nedrept suma de 178.840 lei

„În cursul anului 2014, inculpatul Seto Andrei, în calitatea menţionată mai sus, şi în scopul de a obţine pentru sine, în mod fraudulos, fonduri europene, ar fi determinat şi ajutat o persoană să depună la Grupul de Acţiune Locală „Colinele Tutovei” mai multe înscrisuri false în vederea obţinerii, în cadrul Măsurii 112 – „Instalarea tinerilor fermieri”, pentru proiectul intitulat „Instalarea ca şef de exploataţie a tinerei fermiere (….) în ferma zootehnică din comuna (….), judeţul Bacău”, a unui sprijin financiar nerambursabil. Înscrisurile respective atestau în mod nereal că persoana respectivă ar îndeplini condiţiile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor”, a anunţat DNA.

Cele două dosare se află la Tribunalul Bacău, Procurorii precizează că în 2018 inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici