Ingrid Mocanu, fostul vicepreşedinte ANRP, a depus la Parchetul General o plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Fostul vicepreşedinte ANRP, Ingrid Mocanu, a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care o acuză de abuz în serviciu şi instigare la represiune nedreaptă.

1257 afișări
Imaginea articolului Ingrid Mocanu, fostul vicepreşedinte ANRP, a depus la Parchetul General o plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Ingrid Mocanu, fostul vicepreşedinte ANRP, a depus la Parchetul General o plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Plângerea la adresa procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, depusă de fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Ingrid Mocanu, a fost înregistrată, marţi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), aceasta fiind dată în lucru Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, reprezentanţii Parchetului.

Ingrid Mocanu o acuză pe Laura Codruţa Kovesi de abuz în serviciu şi instigare la represiune nedreaptă.

"Înregistrările respective îmi sunt suficiente pentru a formula o plângere penală împotriva şefului DNA, cel care instigă la întocmirea unor dosare cu potenţial pentru miniştri sau dosare cu potenţial, eu nu eram ministru, eram în dosarele cu potenţial, pentru că exact în ziua în care a avut loc şedinţa..., dar dosarele cu potenţial sunt şi ele cu prejudicii...se stătuse cu dosarul şi s-a ieşit exact în ziua în care s-a făcut acea întâlnire tovărăşească, în scopul scoaterii de dosare să treacă DNA peste acel impas în care, fiind pusă de nenorocita CCR şi cu aceste dosare încercau să acopere acel scandal", a declarat Ingrid Mocanu, fosta şefa a ANRP, la România Tv.

Duminică seara, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruţa Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive şi către persone cu funcţii, prin exprimări precum : "Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să 'decapaţi' instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. ” , “ Dar altceva mă îngrijorează, că la ăştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm!“.

Atât Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi DNA au deschis dosare după apariţia înregistrărilor.

La finalul lunii martie 2017, Ingrid Mocanu a fost chemată la DNA pentru a i se aduce învinuirile într-un nou dosar, aceasta fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile acordate referitor la un teren din Capitală. Ea a fost reţinută, în martie 2015, într-un alt dosar privind ANRP, ea fiind suspectată că a participat, alături de alţi membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despăgubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici