Iniţiativă comună a operatorilor de transport gazelor în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia

Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ şi Eustream, operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia, propun o iniţiativă pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate de transport al gazelor.

1406 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă comună a operatorilor de transport gazelor în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia

Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia propun o iniţiativă pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate de transport al gazelor.

Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ şi Eustream propun acţiuni comune privind extinderea cooperării dintre Uniunea Europeană şi Azerbaidjan prin transportul de cantităţi suplimentare de gaze naturale prin reţelele lor existente.

Operatorii de transport de gaze vor continua să lucreze conform cadrului stabilit prin acordul de cooperare strategică UE-Azerbaidjan semnat la 18 iulie 2022.

Pe baza cooperării dintre companii de-a lungul anilor, şi cu sprijinul fondurilor UE, operatorii sunt încrezători că un astfel de proiect ar oferi o rută alternativă sigură pentru aprovizionarea cu gaze în volume suficient de mari.

„Companiile subliniază că într-un timp scurt şi cu îmbunătăţiri minime ale infrastructurii existente, proiectul ar putea transporta până la 5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, din Turcia şi Grecia către Europa de Est, Centrală şi de Vest, prin Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia. Acest lucru ar permite consumatorilor europeni să primească mai multe cantităţi de gaze naturale prin conductele Coridorului Sudic de Gaze. Un astfel de proiect ar putea fi implementat în cel mai scurt timp posibil, şi la costuri minime, contribuind în mod semnificativ la asigurarea lichidităţii pe piaţa europeană de gaze. Iniţiativa contribuie la punerea în aplicare a obiectivelor şi priorităţilor stabilite în planul REPower EU al Comisiei”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Transgaz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici