Iniţiativă lăudabilă. Copiii din sate vor vizita gratuit muzeele unui judeţ

Sute de copii din satele din Galaţi vor putea vizita gratuit muzeele din judeţ, în cadrul proiectului „O zi la muzeu pentru copiii din mediul rural din judeţul Galaţi”, care se adresează elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a.

127 afișări
Imaginea articolului Iniţiativă lăudabilă. Copiii din sate vor vizita gratuit muzeele unui judeţ

Iniţiativă lăudabilă. Copiii din sate vor vizita gratuit muzeele unui judeţ

Programul „O zi la muzeu pentru copiii din mediul rural din judeţul Galaţi” a fost aprobat de consilierii judeţeni şi se va desfăşura în perioada aprilie-iunie 2020.

„Copiii din mediul rural au acces limitat la muzee şi instituţii de cultură, de multe ori din cauza resurselor financiare. Vrem să le oferim copiilor care învaţă la şcoli din mediul rural noi oportunităţi de dezvoltare, în cadrul unei experienţe unice. Elevii vor putea să vadă cele mai importante descoperiri arheologice din judeţul Galaţi, să afle mai multe despre istoria locală, să descopere cosmosul la Planetariu sau să se relaxeze în Grădina Botanică. Transportul şi masa elevilor vor fi asigurate de către Consiliul Judeţean Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În subordinea Consiliului Judeţean Galaţi se află Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul de Istorie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copil,
muzeu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici