Iniţiativa privind intonarea imnului la începutul săptămânii în şcoli, avizată de Comisia de educaţie

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, în prezenţa ministrului Educaţiei Cătălin Baba, iniţiativa legislativă care prevede obligativitatea intonării imnului naţional în şcoli, în fiecare zi de luni, la începutul cursurilor.

741 afișări
Imaginea articolului Iniţiativa privind intonarea imnului la începutul săptămânii în şcoli, avizată de Comisia de educaţie

Iniţiativa privind intonarea imnului la începutul săptămânii în şcoli, avizată de Comisia de educaţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La şedinţă au participat doar reprezentanţii coaliţiei şi lucrările au fost conduse de deputatul PDL Cătălin Croitoru.

Iniţiativa legislativă, care aparţine unor parlamentari PDL, modifică Legea 75/94 privind arborarea drapelului şi intonarea imnului de stat şi prevede introducerea obligativităţii ca în fiecare zi de luni cursurile să înceapă cu intonarea imnului naţional. Elevii din ciclul primar vor putea intona doar prima strofă.

Ministrul Educaţiei Cătălin Baba a declarat, după şedinţă, că "este o lege care clarifică şi pune într-o formă clară care sunt obligaţiile cadrelor didactice şi ale elevilor".

"Legea este benefică şi Guvernul o susţine", a mai spus Baba, adăugând că, în prezent, există un ordin de ministru privind intonarea imnului, dar "parlamentarii au dorit să consfinţească acest lucru printr-o lege, pornind de la ideea că, în viitor, un ministru al educaţiei ar putea să schimbe acest ordin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici