Înmatriculările ilegale de maşini de lux: Sute de milioane de lei, găsite în cuptor, la percheziţii

Anchetatorii care au descins, miercuri dimineaţă, la domiciile suspecţilor în cazul înmatriculărilor auto frauduloase au găsit sute de milioane de lei ascunse în cuptor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1032 afișări
Imaginea articolului Înmatriculările ilegale de maşini de lux: Sute de milioane de lei, găsite în cuptor, la percheziţii

Înmatriculările ilegale de maşini de lux: Sute de milioane de lei, găsite în cuptor, la percheziţii (Imagine: Shutterstock)

În urma celor 44 de percheziţii efectuate, miercuri dimineaţă, au fost găsite sume mari de bani, de ordinul a sute de milioane de lei, ascunse în cuptor, conform surselor citate.

Totodată, au fost găsite şi confiscate maşini.

În acest caz, procurorii bucureşteni au declanşat urmărirea penală faţă de 37 de persoane, printre care trei angajaţi RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm, a informat DGA. Sunt acuzaţi, astfel, doi poliţişti de la Secţia 26, un jandarm de la Direcţia Judiciară, un agent de la Direcţia Înmatriculări şi Permise Auto şi trei angajaţii de la Registrul Auto Român.

Cele 37 de persoane sunt acuzate de procurorii parchetului Capitalei de 26 de infracţiuni de înşelăciune, 18 infracţiuni de fals, 8 infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, 7 infracţiuni de tăinuire şi favorizarea infractorului, 3 infracţiuni de divulgare a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici