ÎNREGISTRĂRI din dosarul directorului Sălii Polivalente. Octavian Bitu, către denunţător: "Cât îmi dai? Vreau maşină, mă!"

Octavian Bitu, directorul Sălii Polivalente din Bucureşti, a fost înregistrat când cerea 10.000 de euro unui om de afaceri, pentru a-şi cumpăra o maşină, iar în schimbul banilor urma să renunţe la un litigiu civil şi să prelungească un contract de închiriere pentru un teren, conform referatului DNA.

2953 afișări
Imaginea articolului ÎNREGISTRĂRI din dosarul directorului Sălii Polivalente. Octavian Bitu, către denunţător: "Cât îmi dai? Vreau maşină, mă!"

ÎNREGISTRĂRI din dosarul directorului Sălii Polivalente. Octavian Bitu, către denunţător: "Cât îmi dai? Vreau maşină, mă!”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) arată în referatul prin care au propus arestarea preventivă a lui Octavian Bitu că, în 26 august, directorul Sălii Polivalente a cerut în mod explicit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, o sumă mare de bani pentru a-şi cumpăra maşină.

„SH: Da, tati, deci clar…exclus…,nu, iar ăsta mănâncă c...t dacă zice, efectiv mănâncă c…t, deci nu, nu, nu vreau să-l băgăm în nicio combinaţie! Nu mă, ce e ! Tu semnezi da? Eu am clădirea, el ce face, te întreb aşa pe tine? Ce face el în chestia asta, unde e plusul lui? Că ce, că vine şi aduce trei chelneri de acolo, îi mută peste gard şi...aşa? Ehh, stai puţin, clădirea o fac…,du-te s-o vezi cum e, bagă capul să vezi, e ţiplă. Am acuma problema cu acoperişul, trebuie să fac şi acoperişul, că a plouat acuma şi m-au anunţat ăştia că…
Bitu Octavian: întreabă ceva ,,neinteligibil”
SH:Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea? Mă gândeam să fac şi aicea, oricum trebuie să plătesc, măcar alea care sunt…
Bitu Octavian: vreau acum,…vreau acum!
SH:Vrei? Cât,…5.000? Da, îţi dau şi mai mult!
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH:Ăă?
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH: Îmi spui când îi vrei şi…! Deci am acuma, pot să-ţi dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!
Bitu Octavian: Vreau maşină, mă!
SH: Bă…, deci nu, nu fac hârtii şi astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când şi…!
Bitu Octavian: Azi!
SH: Eh! Nu îi am azi!
Bitu Octavian: Da’ când îi ai?
SH: Trebuie să ajung la Constanţa, fac o vorbă şi în maxim o săptămână îi am.
Bitu Octavian: Îs ai tăi, mă?
SH: Da, mă! Îi am eu, ce ai? Bă, deci îi am eu!
Bitu Octavian: (neinteligibil)
SH:Îi vrei acuma? Ţi-i aduc în 4 ore, na’,…dus, întors!
Bitu Octavian: De ce la Constanţa?
SH: Că acolo-i am, ce vrei să-i ţin aicea? Unde să-i ţin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu îţi spun,…îi am acasă.
Bitu Octavian: Păi haide!
SH: Da? Hai! Cât, 10 sau 5?
Bitu Octavian: (neinteligibil)…10!”.

O altă discuţie legată de bani a fost purtată de denunţător şi Bitu, pe 28 august, la Sala Polivalentă. Conform anchetatorilor, pentru ca discuţia să nu fie interceptată Octavian Bitu şi-a luat măsuri de precauţie.

"Bitu Octavian, după prealabilele lăsări în birou a telefoanelor mobile, intrarea în baia aferentă biroului împreună cu SH şi pornirea apei la robinet, i-a specificat desluşit interlocutorului că el, în schimbul banilor pretinşi anterior şi a foloaselor solicitate prin planificarea obţinerii dreptului de valorificare a clădirii prin firmă la care asociat să fie un apropiat al lui, va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află situată clădirea, dacă SH nu este de acord cu rezilierea benevolă a contractului şi atribuirea terenurilor printr-o licitaţie formală la care câştigător să fie firma la care asociaţi să fie soţia lui Bitu Octavian şi SH", se arată în referatul procurorilor.

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost reţinut, marţi seară, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţiile de şantaj şi luare de mită, după ce a a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 10.000 de lei de la un denunţător pentru a stinge un litigiu şi a prelungi un contract de închiriere.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Sălii Polivalente din Bucureşti, i-a cerut unui om de afaceri, denunţător, suma de 10.000 de euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma denunţătorului către o firmă la care era asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale.

"Despre valoarea construcţiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma denunţătorului şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia firmei", preciziează procurorii DNA în ordonanţa de reţinere.

Procurorii mai spun că Bitu s-a angajat faţă de acelaşi denunţător, în schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor câştigătoare să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al directorului Sălii Polivalente să fie asociaţi.

"Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Naţional-Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", se arată în documentul citat.

De asemenea, în luna aprilie 2013, directorul Sălii Polivalente a ameninţat o denunţătoare că ”îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât construcţia să fie închiriată unei firme indicate de inculpat".

"În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat ameninţările şi a înştiinţat-o pe denunţătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunţare la chiriaşul de atunci al clădirii şi pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", se mai precizează în ordonanţa de reţinere.

Directorul Sălii Polivalente a fost dus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Octavian Bitu este director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013, când ministru al Tineretului şi Sportului era Nicolae Bănicioiu.

Bitu este şi vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu. De asemenea, ministrul Sănătăţii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalentă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici