Înscriere liceu 2020. Ce acte trebuie depuse pentru înscrierea noilor boboci de liceu

Dosarele de înscriere la liceele la care candidaţii au fost repartizaţi în prima etapă se vor depune sau transmite în perioada 13 - 20 iulie. Dosarul de înscriere trebuie să conţină o serie de acte.

3715 afișări
Imaginea articolului Înscriere liceu 2020. Ce acte trebuie depuse pentru înscrierea noilor boboci de liceu

Înscriere liceu 2020 FOTO Liviu Chirică

Luni este prima zi de înscriere la liceu pentru candidaţii care au fost promovat examenul şi au fost repartizaţi în prima etapă. Timp de o săptămână, până pe 20 iulie, copiii au timp să depună sau să transmită online dosarele de înscriere la unităţile liceale la care au fost repartizaţi. 
 
 
Candidaţii trebuie să aducă şi actele de studii în original, dacă aleg să depună dosarul de înscriere la sediile liceelor, sau copii după acte, dacă le transmit online sau prin poştă. 
 

Ce acte trebuie depuse la dosarul de înscriere la liceu

  • cererea de înscriere (primită de la liceu, formularul diferă de la o şcoală la alta);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere; (unele licee solicită şi copii de pe actele de identitate ale părinţilor)
  • adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a;
  • foaia matricolă pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);
  • fişa medicală (în aceasta se solicită şi dovada vaccinărilor de către unele şcoli)  

 

Cererea de înscriere diferă de la un liceu la altul, aşadar formularele trebuie ridicate de la comisia de înscriere. 

Copiii trebuie să ştie că cei care în perioada 13-20 iulie 2020 nu îşi depun dosarele de înscriere la liceu sunt consideraţi retraşi. Prin urmare, locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale.  

A doua etapă de admitere la liceu va începe pe 24 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici