Înscrierea în clasa pregătitoare sau direct în clasa I, în perioada februarie - aprilie

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau direct în clasa I pentru anul şcolar 2015 - 2016 va avea loc în perioada februarie - aprilie, potrivit unui proiect de calendar elaborat de Ministerul Educaţiei.

2067 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în clasa pregătitoare sau direct în clasa I, în perioada februarie - aprilie

Înscrierea în clasa pregătitoare sau direct în clasa I, în perioada februarie - aprilie (Imagine: Thomas Dan/ Mediafax Foto)

În proiect se precizează că la 9 februarie vor fi afişate circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Tot atunci vor fi afişate programul de completare a cererilor tip de înscriere şi informaţiile care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul fiecărei unităţi, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala, posibilitatea organizării programului "Şcoala după şcoală" şi fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.

Tot în 9 februarie va fi afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitate de părinţi şi vor fi anunţate criteriile specifice de departajare elaborate de unităţile de învăţământ, în urma consultării cadrelor didactice şi a partenerilor sociali - sindicate, consiliu reprezentativ al părinţilor - avizate, din punct de vedere al legalităţii, de către consilierul juridic şi aprobate în consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

Între 9 şi 20 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 - 2016, în învăţământul primar.

În perioada 11 - 20 februarie, în fiecare unitate de învăţământ unde se desfăşoară activitate specifică clasei pregătitoare va fi organizată "Ziua a porţilor deschise", în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

Între 16 februarie şi 6 martie, vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Pe 13 - 14 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă, iar pe 16 martie va fi prezentată procedura de repartizare a acestora din urmă pe locurile disponibile. Până pe 3 aprilie trebuie afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare, iar până pe 10 aprilie trebuie soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.

În perioada 16 februarie - 6 martie 2015, vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 17 şi 27 martie depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie.

Pe 3 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici