Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată

Înscrierea candidaţilor la examenul naţional de bacalaureat se va desfăşura normal în intervalul 14-18 decembrie, chiar dacă de luni profesorii intră în concediul fără plată, iar MECI a permis ca dosarele să poată fi depuse şi cu câteva zile mai devreme, respectiv între 9 şi 11 decembrie.

11 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată

Înscrierile la bacalaureat decurg normal, chiar dacă de luni profesorii au concediu fără plată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX că înscrierile la bacalaureat se vor desfăşura normal în intervalul 14-18 decembrie prevăzut în metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului.

"Cine a vrut, a putut opta să depună dosarul chiar mai devreme, adică de miercuri, şi au fost şi astfel de cazuri", a spus Oana Badea.

Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2010, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune se realizează în perioada 14-18 decembrie 2009 .

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a anunţat recent că dosarele pot fi depuse şi în perioada 9-11 decembrie.

Secretariatele şcolilor vor rămâne deschise săptămâna viitoare, în perioada concediului fără plată al cadrelor didactice şi, implicit, a vacanţei elevilor, potrivit secretarului de stat.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că în Capitală înscrierile se vor face potrivit calendarului iniţial stabilit de Ministerul Educţiei, respectiv în perioada 14-18 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici