INSP anunţă că, de la începutul sezonului, 28 de cazuri de gripă au fost confirmate

28 de cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică, precizând că peste un milion de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal cu fiole distribuite de Ministerul Sănătăţii.

230 afișări
Imaginea articolului INSP anunţă că, de la începutul sezonului, 28 de cazuri de gripă au fost confirmate

INSP anunţă că, de la începutul sezonului, 28 de cazuri de gripă au fost confirmate

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul sezonului au fost confirmate 28 de cazuri de gripă, 17 fiind înregistrate în perioada 3-9 decembrie.

“La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripa clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 8.8387, cu 7.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (82341) şi cu 13.2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (78061)”, se arată în informarea publicată de Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Din cele 28 de cazuri de gripă de la începutul sezonului cinci cazuri au fost de gripă cu virus AH1, două cu virus AH3, 20 cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus B.

Sursa citată mai spune că au fost vaccinate antigripal 1.093.977 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici