Inspecţia Judiciară, verificări la toate parchetele. Sunt vizate dosarele mai vechi de 5 ani

Inspecţia Judiciară va efectua, până în 8 iunie, controale tematice privind modul de instrumentare şi măsurile luate de procurori în dosarele mai vechi de cinci ani, fiind vizate activităţi de urmărire penală, de identificare a cauzelor ce duc la prelungirea anchetei şi schema de personal.

558 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară, verificări la toate parchetele. Sunt vizate dosarele mai vechi de 5 ani

Inspecţia Judiciară, verificări la toate parchetele. Sunt vizate dosarele mai vechi de 5 ani

„În perioada 16 mai – 8 iunie a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control tematic privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării, cu următoarele obiective: Activitatea de urmărire penală şi de supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele poliţiei judiciare - verificarea, prin solicitarea de date şi informaţii de la conducătorii parchetelor, a dosarelor cu autori cunoscuţi, aflate în lucru la procuror ori la organele poliţiei judiciare, mai vechi de 5 ani de la sesizare; identificarea cauzelor care determină prelungirea în timp a soluţionării dosarelor penale din categoria anterior indicată”, informează reprezentanţii Inspecţiei Judiciare.

Totodată, instituţia va urmări, în cadrul verificărilor, şi activitatea de îndrumare şi control a procurorilor cu funcţii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuţi, mai vechi de 5 ani de la data sesizării, ceea ce înseamnă: controlul operativ curent ori controlul tematic; remedierea deficienţelor constatate în urma unor controale anterioare; eficienţa activităţilor de control. Inspectorii vor avea în vedere şi situaţia resurselor umane ale parchetelor, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor.

Raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici