Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră: 81 de imigranţi au fost salvaţi de o navă românească în Marea Mediterană - VIDEO

O navă românească a salvat 81 de imigranţi, sâmbătă, între care şi 30 de copii, care călătoreau cu două bărci gonflabile de mici dimensiuni, în pericol de scufundare pe Marea Mediterană, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

1083 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră: 81 de imigranţi au fost salvaţi de o navă românească în Marea Mediterană - VIDEO

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră: 81 de imigranţi au fost salvaţi de o navă românească în Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de pe nava “MAI 110” a Gărzii de Coastă, aflaţi în Grecia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention", au salvat, pe 16 aprilie, 81 de imigranţi, printre care şi 30 de copii, care se aflau în pericol de înec în apele internaţionale ale Mării Mediterane.

"Poliţiştii de frontieră români au declanşat misiunea de salvare pe mare, deplasându-se la locul indicat, unde au identificat iniţial o ambarcaţiune gonflabilă pe care se aflau 29 de persoane. După aproximativ 3 ore, poliţiştii de frontiera români au identificat o a doua ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei şi bărbaţi)", se mai arată în comunicat.

Cei 81 de imigranţi, dintre care 30 de copii, 22 femei şi 29 bărbaţi, au fost transportaţi cu nava Poliţiei de Frontieră Române în portul Chios şi predaţi autorităţilor greceşti pentru procedurile specifice.

Este cea de-a doua operaţiune de acest fel după misiunea din luna ianuarie, când peste o sută de imigranţi care se aflau în pericol de înec, pe o barcă gonflabilă în Marea Mediterană, au fost salvaţi de nava "Ştefan cel Mare" a Poliţiei de Frontieră Române şi duşi în portul Lampedusa.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici