Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista şcolilor acreditate/autorizate din Capitală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a publicat pe site-ul oficial lista cu toate şcolile acreditate/autorizate din Capitală şi a cerut tuturor şcolilor să pună la dispoziţia părinţilor toate documentele care atestă acreditarea şi autorizarea unităţii de învăţământ.

2162 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista şcolilor acreditate/autorizate din Capitală

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista şcolilor acreditate/autorizate din Capitală

„Pentru a asigura informarea operativă şi exactă a părinţilor cu privire la situaţia actualizată a unităţilor de învăţământ particular acreditate/ autorizate din Municipiul Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis astăzi, 29 martie 2016, o notă prin care se solicită directorilor acestor unităţi şcolare să pună la dispoziţia părinţilor toate informaţiile şi documentele care atestă acreditarea / autorizarea şcolii”, se arată ăntr-un comunicat de presă al ISMB remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Informaţile privind unităţile de învăţămănt preuniversitar particular acreditate /autorizate se află deja postate pe prima pagină a site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la secţiunea Reţea Şcolară. "

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti nu are, însă competenţa şi autoritatea legală de a verifica Asociaţiile, S.R.l.-urile O.N.G. –urile care pretind că funcţionează ca unităţi de învăţământ", se mai spune în comunicat.

De altfel, şi Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare din toată ţara să „ asigure informarea părinţilor cu privire la lista actualizată a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular acreditate/autorizate”.

„ În acest sens, inspectoratele şcolare vor colabora cu Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii. Lista va fi elaborată într-un format accesibil publicului larg şi va fi afişată atât la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cât şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Măsurile au fost luate după ce directoarea unei grădiniţe private din Capitală a fost filmată de camerele de supraveghere bătând copiii pe care îi avea în grijă, iar doi părinţi au depus plângere la Secţia 17 de Poliţie din Sectorul 5. Mai mult, grădiniţa "Flipper", locul unde a fost semnalat incidentul, funcţionează fără autorizaţie din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici