Inspectoratul Şcolar Bucureşti a trimis conducerii Şcolii nr. 41 raportul în legătură cu educatoarea agresivă/ Mama care a făcut înregistrarea, audiată la Parchet

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a finalizat raportul cu privire la comportamentul educatoarei acuzată că ar fi abuzat un copil. Concluziile cercetării educaţionale au fost transmise conducerii Şcolii nr. 41 care va decide ce sancţiune va aplica. Parchetul s-a autosesizat în acest caz.

3231 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul Şcolar Bucureşti a trimis conducerii Şcolii nr. 41 raportul în legătură cu educatoarea agresivă/ Mama care a făcut înregistrarea, audiată la Parchet

Mama care a înregistrat-o pe educatoarea de la grădiniţa nr. 41, audiată la Parchet

 

"Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a finalizat raportul privind cercetarea educaţională în cazul educatoarei şi a fost trimis conducerii şcolii care va hotărâ ce sancţiune administrativă va aplica, după ce conducerea va încheia cercetarea disciplinară", a declarat pentru MEDIAFAX, Florin Lixandru, inspectorul general al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Luni, Inspectoratul Şcolar a început o cercetare educaţională, după ce au fost făcute publice înregistrări în care educatoarea ar fi abuzat un băieţel de trei ani. Inspectorii şcolari au stat de vorbă cu educatoare, conducerea şcolii de care aparţine grădiniţa, dar şi cu părinţii. În acest caz, şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 s-a autosesizat.

"Am fost chemată, la Parchet să depun declaraţii după plângerea pe care am făcut-o. Eu, aşa cum am spus de la bun început, sunt dispusă să le ofer anchetatorilor toate informaţiile pe care le am, dar şi înregistrările pentru că, în acea grădiniţă, sunt copii traumatizaţi. Nu ştiu dacă au fost chemaţi şi alţi părinţi", a declarat pentru MEDIAFAX, Julieta Szasz, mama băieţelului abuzat.

Săptămâna trecută, femeia i-a pus băieţelului ei în ghiozdan un reportofon cu care a înregistrat-o pe educatoarea din grupă când ţipa şi le vorbea urât copiilor. Marţi, inspectorii şcolari au avut o şedinţă cu părinţii.

"Jumătate dintre părinţi au declarat şi ei că mai mulţi copii, au spus că se întâmplă lucruri şi mai grave. Cineva ne-a declarat că băieţelul ei a spus acasă ca doamna Rozalia (educatoarea -n.r.) bate un copil în grădiniţă", a susţinut la finalul şedinţei Julieta Szasz.

"Comisia ne-a pus un chestionar în faţă care nu are legătură cu ce s-a întâmplat. Dacă suntem mulţumiţi de educatoare, relaţia educatoare-copil. Nu am aflat până acum cine a fost implicat miercuri şi joi în batjocorirea copilului nostru. Doamna Rozalia nu a fost prezentă, doamna directoare nu a fost prezentă", a completat soţul femeii.

După apariţia înregistrărilor, s-a autosesizat şi Poliţia Capitalei care a deschis o anchetă pentru purtare abuzivă. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici