Inspectorii Antifraudă au dat amenzi şi confiscări de peste două milioane de lei în angrouri, în octombrie | FOTO

Inspectorii Antifraudă au verificat 126 de firme din depozitele en-gross din Bucureşti şi Ilfov, dispunând amenzi de peste două milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis marţi de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - ANAF.

175 afișări
Imaginea articolului Inspectorii Antifraudă au dat amenzi şi confiscări de peste două milioane de lei în angrouri, în octombrie | FOTO

Inspectorii Antifraudă, amenzi şi confiscări de peste două milioane de lei în angrouri, în octombrie | FOTO

„În perioada 1-14 octombrie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat 126 de firme din cele mai importante centre de comercializare a bunurilor de larg consum din zona Bucureşti-Ilfov: Expo Market Doraly, Complex comercial Dragonul Roşu, Smart Expo Flora, Complex comercial Su Market şi zona de depozite Moara Domnească”, se arată ăn comunicat.

În urma acţiunilor de monitorizare şi control desfăşurate, inspectorii Antifraudă au identificat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 2,1 milioane de lei, astfel: 2 avertismente şi 179 de amenzi în cuantum total de 1,8 milioane de lei, confiscarea a 133.063 de lei în numerar şi bunuri în valoare de 100.537 de lei.

În patru cazuri, în care contribuabilii desfăşurau simultan, nelegal, comerţ en-gross şi comerţ cu amănuntul, „s-a interzis desfăşurarea uneia dintre aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare”, precizează instituţia.

În vederea creşterii conformării voluntare fiscale, la declarare şi plată, precum şi pentru asigurarea unui climat concurenţial onest, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală menţionează că va intensifica verificări complexe la nivel naţional în depozitele en-gross cu risc fiscal ridicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici