Inspectorii şcolari generali, convocaţi la minister. Angajamentul luat de Guvern

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a convocat luni la minister inspectorii generali şcolari din ţară pentru o informare cu privire la condiţiile care trebuie asigurate în şcoli pe perioada sezonului rece.

659 afișări
Imaginea articolului Inspectorii şcolari generali, convocaţi la minister. Angajamentul luat de Guvern

Inspectorii şcolari generali, convocaţi la minister. Angajamentul luat de Guvern

„Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la Bucureşti, toţi inspectorii şcolari generali din toate judeţele României pentru a comunica instrucţiuni clare în legătură cu condiţiile asigurate în toate şcolile din ţară pe perioada sezonului rece”, a anunţat luni Sorin Cîmpeanu.

Conform acestuia, Guvernul asigură plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.

Ministrul susţine că nu se justifică sub nicio formă iniţiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în şcoli sau chiar trecerea în online a sistemului de învăţământ.

„Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale, pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

Acesta arată că proiectul „România Educată” prevede creşterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sezon rece,
şcoli,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici