Inspectorul de la ITM Bucureşti acuzat că a luat mită 2.200 de lei a fost arestat preventiv

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a inspectorului Ciprian Grigoraş, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, acuzat că ar fi cerut şi primit mită 2.200 de lei, pentru a nu amenda o societate comercială.

915 afișări
Imaginea articolului Inspectorul de la ITM Bucureşti acuzat că a luat mită 2.200 de lei a fost arestat preventiv

Inspectorul de la ITM Bucureşti acuzat că a luat mită 2.200 de lei a fost arestat preventiv (Imagine: Shutterstock)

Inspectorul de la ITM Bucureşti a fost reţinut vineri de procurorii anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant când primea 2.000 de lei, bani pe care îi ceruse după un control, pentru a nu amenda o firmă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au cerut sâmbătă Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ciprian Grigoraş. Solicitarea a fost admisă de instanţă, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inspectorului de la ITM Bucureşti.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va stabili dacă inspectorul de la ITM Bucureşti va rămâne în arest sau va fi cercetat în libertate pentru luare de mită, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în 16 iulie, Ciprian Grigoraş, cu ocazia controlului desfăşurat la o societate comercială, a pretins şi ulterior a primit suma de 200 de lei de la o persoană, denunţătoare în cauză, pentru a nu amenda firma.

Vineri, inspectorul ITM Bucureşti a mai pretins şi primit de la aceeaşi persoană, pentru acelaşi motiv, suma de 2.000 de lei, fiind prins în flagrant după ce a primit banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici