Inspectorul general şcolar al Capitalei: Nu sunt adeptul necalificaţilor în învăţământ, avem soluţii pentru acoperirea normelor

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, mizează pentru acoperirea normelor deficitare pe candidaţii nerepartizaţi la titularizare, dar cu medii peste 7.00, cadre care predau, dar nu au fost la concurs, cât şi pe pensionari, întrucât nu este adeptul angajării necalificaţilor.

568 afișări
Imaginea articolului Inspectorul general şcolar al Capitalei: Nu sunt adeptul necalificaţilor în învăţământ, avem soluţii pentru acoperirea normelor

Inspectorul general şcolar al Capitalei: Nu sunt adeptul necalificaţilor în învăţământ, avem soluţii pentru acoperirea normelor

"Nu sunt adeptul angajării necalificaţilor. Avem 435 de clase la pregătitoare, 176 sunt asigurate cu personal. Mai avem 135 de cadre dactice cu medii peste 7.00 la tituarizare, dar care nu au fost repartizate. În segmentul II, sunt 53 de cadre care vin din primar şi care nu au fost la concurs", a mai spus inspectorul general şcolar, Constantin Trăistaru.

De asemenea, un alt segment pe care Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va încerca să îi atragă este cel al pensionarilor.

"O altă categorie este aceea a pensionarilor pe care vom încerca să îi atragem, sau titularii care ar putea lua o a doua normă. Avem în plan chiar colaborarea cu judeţele limitrofe şi, de asemenea, vom analiza cu mai multă atenţie detaşarea", a mai spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Luni au fost repartizaţi pe cele 823 de posturi titularizabile neocupate candidaţii care au promovat examenul de titularizare cu medii peste 7.00.

ISMB are neocupate 4.680 posturi, dintre care 823 titularizabile şi 3.857 netitularizabile. Dintre cele netitularizabile, 1.741 sunt posturi /norme complete, iar 2.116 incomplete.

Ponderea candidaţilor care au obţinut media 7 la concursul de titularizare din 2 august a crescut după contestaţii cu 1,43 la sută, 12.811 candidaţi, respectiv 49,49 la sută, obţinând note între 7 şi 10, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Astfel, potrivit rezultatelor finale de la concursul de titularizare, după soluţionara contestaţiilor, 4.620 (17,85 la sută) de candidaţi au obţinut note sub 5, 8.454 (32,66 la sută ) au între 5 şi 6,99, iar 12.811 (49,49 la sută) au între 7 şi 10, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Rata de promovare, adică cel puţin nota 5, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante sau rezervate din învăţământul preuniversitar, după soluţionarea contestaţiilor, este de 82,15%, cu 1,75% mai mult decât înainte de soluţionarea contestaţiilor, când a fost de 80,40%.

Potrivit MECTS, 220 de candidaţi au obţinut nota 10 la titularizare.

MECTS a precizat că în 30 martie au fost afişate 6.692 de posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, respectiv 31.539 de posturi didactice sau catedre vacante ori rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici