Instanţa reduce unele pedepse în cazul Passaris, dar grecul rămâne cu detenţie pe viaţă pentru crime

Tribunalul Cluj reduce pedepsele pentru tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în cazul lui Konstantin Passaris, acuzat de uciderea a doi angajaţi ai unei case de schimb valutar din Capitală, dar grecul rămâne cu detenţie pe viaţă pentru omor calificat şi deosebit de grav.

625 afișări
Imaginea articolului Instanţa reduce unele pedepse în cazul Passaris, dar grecul rămâne cu detenţie pe viaţă pentru crime

Instanţa reduce unele pedepse în cazul Passaris, dar grecul rămâne cu detenţie pe viaţă pentru crime

Tribunalul Cluj a admis, după apariţia noilor Coduri penale, sesizarea "Comisiei de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile", constituită la nivelul Penitenciarului Gherla, şi a redus pedepsele pentru tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar Konstantinos Passaris va rămâne cu condamnarea de detenţie pe viaţă, pentru omor calificat şi deosebit de grav, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sentinţei Tribunalului Cluj, instanţa a redus pedeapsa lui Passaris de zece ani de închisoare stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor la şase ani şi opt luni şi a redus pedeapsa de 20 ani de închisoare pentru tâlhărie la zece ani.

Instanţa a contopit aceste pedepse reduse cu pedeapsa detenţiei pe viaţă, stabilită pentru omor calificat şi deosebit de grav, rezultând pedeapsa finală a detenţiei pe viaţă.

Decizia Tribunalului Cluj, pronunţată luni, poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Passaris, supranumit şi "Fiara din Balcani", a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. Passaris a fost condamnat la detenţie pe viaţă şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Gherla.

În noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001, Passaris şi o româncă au intrat în casa de schimb valutar şi de amanet "Le Petit Bijou", situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Bucureşti. Cei doi angajaţi aflaţi în acel moment în sediu au fost împuşcati în cap, după care asasinii au luat toţi banii găsiţi - valută şi lei, în total 567 de milioane de lei vechi.

Passaris a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii noiembrie 2001, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. El a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni în urma unei descinderi în forţă într-un apartament pe care grecul îl închiriase. Passaris era căutat prin Interpol din iunie 2001, pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici