Instanţa se va pronunţa în 11 ianuarie cui va fi încredinţat băieţelul lui Cioacă

Magistraţii Tribunalului Argeş au amânat, vineri, pentru 11 ianuarie, judecarea cererii surorii poliţistului Cristian Cioacă privind încredinţarea copilului acestuia, după ce instanţa a cerut o anchetă socială şi la părinţii Elodiei Ghinescu, care au cerut şi ei ca băieţelul să le fie încredinţat.

190 afișări
Imaginea articolului Instanţa se va pronunţa în 11 ianuarie cui va fi încredinţat băieţelul lui Cioacă

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Magistraţii Tribunalului Argeş au constatat că reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Argeş au finalizat ancheta socială la locuinţa surorii poliţistului Cristian Cioacă, concluziile fiind favorabile rămânerii băieţelului la aceasta.

În condiţiile în care şi Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a cerut ca băieţelul Patrick, în vârstă de 8 ani, să îi fie încredinţat, instanţa a solicitat o anchetă socială şi la locuinţa acesteia, din Râşnov, verificările urmând să fie făcute de Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Braşov.

La termenul de vineri al procesului de la Tribunalul Argeş, avocata lui Cristian Cioacă nu a participat, dar sora poliţistului a fost prezentă.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Argeş au informat instanţa că ancheta socială în ceea ce-l priveşte pe Patrick Cioacă, elev în clasa a II-a la Şcoala Generală nr. 16 din Piteşti, a fost finalizată, concluzia acestei instituţii fiind că Ana Maria Ene, sora lui Cioacă, şi soţul acesteia dispun de mijloacele materiale necesare îngrijirii copilului, iar acesta are parte de afecţiune şi atenţie.

Magistraţii Tribunalului Argeş au solicitat o anchetă şi la locuinţa Emiliei Ghinescu şi au dispus amânarea judecării dosarului pentru 11 ianuarie 2013.

În 11 decembrie, Judecătoria Piteşti a decis ca băieţelul lui Cristian Cioacă să fie încredinţat provizoriu mătuşii sale, în perioada în care poliţistul este arestat. Sora poliţistului a cerut atunci instanţei plasamentul copilului în regim de urgenţă. În cazul în care poliţistul Cristian Cioacă ar fi eliberat din arestul preventiv, procesul privind plasamentul copilului în regim de urgenţă va fi suspendat, iar băieţelul va fi reîncredinţat acestuia.

Cristian Cioacă se află în arestul Poliţiei Capitalei după ce în 28 noiembrie a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru omor deosebit de grav, conform unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Luni, Tribunalul Bucureşti a respins ca nefondată cererea de revocare a măsurii arestării preventive în cazul lui Cristian Cioacă, astfel că acesta rămâne în arest.

După cinci ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, timp în care criminaliştii au continuat cercetările şi strângerea de probe, poliţiştul Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, în pofida lipsei cadavrului victimei.

Probele criminaliştilor, prelevate chiar din locuinţa Elodiei şi Cristian Cioacă, îl indică pe poliţist responsabil de uciderea avocatei şi tranşarea acesteia. Probe de sânge, identificate cu un aparat special, Crime Light, prelevate de sub zugrăveala apartamentului (sechestrat de anchetatori după ce l-au pus sub acuzare pe Cioacă-n.r.) au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparţine Elodiei.

Între timp, printr-o hotărâre judecătorească, Elodia Ghinescu a fost declarată decedată, femeia fiind declarată dispărută de Cioacă în 5 septembrie 2007, la o săptămână după ce avocata fusese văzută. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici