Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă a cerut, marţi, informaţii de la DNA privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica, în baza primului protocol desecretizat, cel semnat cu Parchetul General. Magistraţii au respins cererea avocaţilor de a emite o solicitare similară şi în baza protocolului SRI-PG-ÎCCJ.

1341 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Instanţa supremă cere DNA lămuriri privind implicarea SRI în dosarul Alinei Bica

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, la termenul de marţi din dosarul Alinei Bica, să emită o adresă către DNA prin care sunt solicitate lămuriri privind implicarea SRI în dosar, în baza primului protocol desecretizat, cel încheiat între Serviciu şi Parchetul General. Avocaţii au cerut o adresă similară şi privind protocolul SRI-Parchetul General-ÎCCJ, însă instanţa a respins cererea, pentru că în dosar nu au existat mandate de siguranţă naţională.

Judecătorii au subliniat că răspunsul de la DNA trebuie să ajungă tot marţi, până la ora 17:00, când se va relua şedinţa.

În acest dosar, în primă instanţă, Alina Bica a primit patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în vreme ce Adriean Videanu a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu şi-a pasat acţiunile asupra cărora procurorii DIICOT instituiseră sechestru soţiei şi copilului, ulterior acestea fiind scoase de sub sechestru de către Alina Bica, aratau procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, "rezultă cu evidenţă, din cronologia naturii şi destinaţiei celor 80 acţiuni, aparţinând numitului Videanu Adriean, de la SC Titian Mar SA că, anterior datei de 24.09.2013 când s-a dispus în această cauză luarea măsurii asiguratorii în vederea instituirii unui sechestru asigurator, au fost efectuate demersuri pentru convertirea acţiunilor nominative ale numitului Videanu Adriean în acţiuni la purtător".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici