Instanţa supremă menţine condamnarea la zece ani şi trei luni de închisoare a lui Genică Boerică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut, marţi, pedepsele dispuse în dosarul de spălare de bani al lui Genică Boerică, astfel că acesta are de executat zece ani şi trei luni de închisoare, decizia instanţei supreme fiind definitivă.

385 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă menţine condamnarea la zece ani şi trei luni de închisoare a lui Genică Boerică

Instanţa supremă menţine condamnarea la zece ani şi trei luni de închisoare a lui Genică Boerică (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto

Judecătorii instanţei supreme au respins, marţi, recursurile formulate de inculpaţii din dosar, astfel că aceştia rămân cu pedepsele dispuse de Curtea de Apel Bucureşti în 15 iulie 2013.

Un alt inculpat, Vasile Stănescu, soţul cântăreţei Niculina Stoican, a rămas cu pedeapsa de şase ani de închisoare dispusă de instanţa de apel, acesta fiind deja dus în arest de poliţiştii care au pus în executare mandatul emis de instanţă.

În acest dosar, Genică Boerică a fost condamnat iniţial la opt ani de închisoare, însă, în aprilie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a decis trimiterea cauzei la Tribunalul Capitalei, pentru rejudecare.

Boerică a fost trimis în judecată, alături de alte 11 persoane, pentru obţinerea nelegală de restituire de TVA în valoare de peste 13,5 milioane de lei.

Potrivit rechizitoriului în acest dosar, în perioada iunie 2001 - iunie 2003, în diverse forme de participaţie penală şi prin folosirea de mijloace frauduloase, inculpaţii ar fi solicitat şi obţinut de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj suma de 13,6 milioane de lei noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici