Institutul Cantacuzino a prezentat planul de măsuri pentru obţinerea autorizaţiei, ANM l-a agreat

Institutul Cantacuzino s-a angajat ca, până în 15 aprilie, să finalizeze o serie lucrări, dar şi de reverificări a parametrilor de lucru la liniile de productie a vaccinurilor BCG şi pandemic, ANM dând asigurări instituţiei ca va elibera autorizaţia de fabricaţie dacă aceste măsuri vor fi realizate.

50 afișări
Imaginea articolului Institutul Cantacuzino a prezentat planul de măsuri pentru obţinerea autorizaţiei, ANM l-a agreat

Institutul Cantacuzino a prezentat planul de măsuri pentru obţinerea autorizaţiei, ANM l-a agreat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conducerea Institutului de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino a prezentat, luni seară, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, Planul de măsuri corective de remediere a neconformităţilor la liniile de producţie a vaccinurilor. Planul a fost agreat şi acceptat de către Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), informează Ministerul Sănătăţii (MS).

ANM a asigurat conducerea MS că va elibera institutului autorizaţia de fabricaţie dacă planul de măsuri va fi dus la îndeplinire

Planul de măsuri are ca termen de finalizare 15 aprilie şi vizează o serie de lucrări la instalaţiile de apă şi aer, la echipamentele de monitorizare aer/apă/temperatură, mici lucrări de infrastructură, dar şi o serie de reverificări a parametrilor de lucru la cele 2 linii de producţie ale vaccinurilor anti -tuberculoză şi pandemic.

Directorul Institutului Cantacuzino l-a asigurat pe ministrul Sănătăţii că în cea de-a doua parte a lunii aprilie, odată cu obţinerea autorizaţiei de fabricaţie, producţia de vaccin poate demara.

Cseke Attila a cerut directorului Institutului Cantacuzino un raport săptămânal cu lucrările şi activităţile desfăşurate de producătorul român de vaccinuri.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, săptămâna trecută conducerilor Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului "Cantacuzino" soluţii rapide pentru reluarea producţiei de vaccin la nivel naţional, dar şi mai multă responsabilitate în gestionarea situaţiei create.

El a făcut această cerere după ce directorul Institutului "Cantacuzino", Radu Iordăchel, a anunţat că Agenţia Naţională a Medicamentului a retras, în 8 februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât a expirat autorizaţia GMP (bune practici de fabricaţie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici