Institutul "Cantacuzino" nu mai are voie să pună pe piaţă vaccinuri. De unde luăm vaccinul antigripal?

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a retras Institutului "Cantacuzino", în februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie.

73 afișări
Imaginea articolului Institutul "Cantacuzino" nu mai are voie să pună pe piaţă vaccinuri. De unde luăm vaccinul antigripal?

Institutul "Cantacuzino" nu mai are voie să vândă vaccinuri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Anunţul a fost făcut marţi, de directorul Institutului "Cantacuzino", Radu Iordăchel, la audierile de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Iordăchel a spus că printre produsele injectabile sunt vaccinurile antigripal, BCG, antirabic şi antitetanic.

El a precizat că în urma închiderii liniei de fabricaţie a acestor produse de la Institutul "Cantacuzino", 450 de oameni vor fi daţi afară.

Directorul Institutului "Cantacuzino" a mai spus că nota ANM privind retragerea autorizaţiei de punere pe piaţă a produselor injectabile a fost primită în 8 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici