Institutului Cantacuzino va fi redeschis şi readus la Ministerul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu pregăteşte un act normativ pentru readucerea la minister a Institutului Cantacuzino în vederea redeschiderii producţiei de vaccinuri în România, a declarat joi premierul Dacian Cioloş.

2259 afișări
Imaginea articolului Institutului Cantacuzino va fi redeschis şi readus la Ministerul Sănătăţii

Dacian Cioloş anunţă readucerea Institutului Cantacuzino la Ministerul Sănătăţii şi redeschiderea acestuia (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

"Trebuie investit mult. În acest institut nu s-a investit ani de zile. Au plecat medici de acolo. Nici nu mai e la Ministerul Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii l-a lăsat să plece, a vrut să scape de el şi l-a transferat la Ministerul Educaţiei. Ştiţi că Educaţia se ocupă doar de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, ar trebui să-şi reconsolideze şi alte atribuţii. Ştiu că dl ministru pregăteşte un act normativ să-l readucă la Ministerul Sănătăţii. Nu e suficient să-l readuci la Ministerul Sănătăţii. Acolo trebuie şi fonduri, trebuie investit. Au plecat mulţi medici, specialişti... Trebuie recreată capacitatea de analiză, pentru că şi-a pierdut şi statutul de laborator de referinţă", a spus Cioloş, într-un interviu la radio Europa FM.

El a spus că "foarte probabil" actul normativ ar putea fi adoptat până la sfârşitul anului.

"Trebuie reacreditat. Asta nu înseamnă că de la anul începem producerea de vaccinuri. E o piaţă foarte concurenţială de producţie de vaccinuri şi asta înseamnă o capacitate solidă de cercetare, de testare pentru a putea produce vaccinuri autorizate", a conchis Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici