Întârzieri la decolarea unor curse de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare

Mai multe aeronave de pe Aeroportul Otopeni au decolat cu întârzieri de aproximativ o oră, din cauza operaţiunilor de degivrare, nicio cursă nefiind anulată din cauza vremii, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache.

498 afișări
Imaginea articolului Întârzieri la decolarea unor curse de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare

Întârzieri la decolarea unor curse de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

"Întârzierile sunt în general sub o oră, dar, sigur, am avut destule şi peste acest interval, toate cauzate de menevrele pentru degivrare. Aeronavele au stat peste noapte în aeroport, acum se curăţă. Totuşi, aeroportul este negru, nu alb, semn că s-a lucrat. Degivrăile sunt făcute pe rând, iar întârzierile nu sunt foarte mari", a spus Valentin Iordache.

Astfel, cursa spre Lisabona, care trebuia să plece de pe Aeroportul Otopeni la ora 5.00, a decolat la 6.08, iar aeronava spre Praga, programată la 5.20, a decolat la 6.33. Cursa spre Tel Aviv, programată la ora 6.00, a decolat la 6.59, iar cea spre Amsterdam, programată la 6.00, a plecat la 7.27. O altă cursă, care trebuia să plece spre Frankfurt la 6.20, a decolat la 7.22, iar aeronava spre Treviso a decolat la 7.37, în loc de 6.10.

Timpul de decolare s-a redus sub o oră pentru cursa de Munchen, programată să decoleze la 6.55 şi care a plecat la 7.32. De asemenea, cursele spre Varşovia, Zurich, Barcelona, Viena şi Istanbul au avut aproximativ 30 de minute întârziere la decolare, iar cea spre Bergamo doar şapte minute.

Alte curse programată în intervalul orar 6.20 - 8.30 aşteaptă degivrarea, aeronavele urmând să decoleze spre Roma, Memmingen, Londra, Paris, Timişoara,Veneţia şi Iaşi.

Aeronavele care aterizează sunt în graficul anunţat pe site-ul Aeroportului Otopeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici