Înţelegerile politice se termină acolo unde începe Constituţia. Cîţu către Barna: Mă surprinde puţin abordarea

Premierul Florin Cîţu se declară „puţin surprins” de acuzaţia USR PLUS potrivit căreia nu a anunţat intenţia de revocare a lui Vlad Voiculescu şi l-a pus pe Dan Barna în faţa faptului împlinit.

2324 afișări
Imaginea articolului Înţelegerile politice se termină acolo unde începe Constituţia. Cîţu către Barna: Mă surprinde puţin abordarea

Înţelegerile politice e termină acolo unde începe Constituţia. Cîţu către Barna: Mă surprinde puţin abordarea

Întrebat, joi, cum răspunde reproşulului USR PLUS că nu a anunţat înainte Alianţa despre intenţia de a-l revoca pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, Florin Cîţu a spus: „mă surprinde puţin abordarea”.

Potrivit premierului, în şedinţa de coaliţie de luni „a fost foarte clar, din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceste atribuţii sunt de a evalua şi de a propune, atunci când decide, revocarea unui ministru”, spune premierul.

Acesta adaugă că nu a făcut altceva decât să îşi exercite atribuţiile constituţionale.

„În acea şedinţă toţi preşedinţii de partid au fost de acord că acestea sunt atribuţiile premierului şi nu vor contesta niciodată atribuţiile constituţionale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, aşa am plecat în acea zi”, a adăugat Cîţu.

 

Cîţu, întrebat despre retragerea sprijinului de USR PLUS: Guvernarea continuă

Premierul Florin Cîţu a evitat să spună dacă va demisiona în cazul în care liderii USR PLUS nu vor reveni asupra deciziei de a-i retrage sprijinul politic: „Au găsit tăria să treacă peste decizia de ieri. Guvernarea continuă”.

„În şedinţa de guvern de astăzi (joi - n.r.) le-am mulţumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia de ieri (miercuri - n.r.) şi că au înţeles că este mult mai important să venim să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei şi le mulţumesc din nou. Au făcut un pas important în a debloca situaţia”, spune Florin Cîţu.

Premierul a evitat să spună dacă o va demisiona în cazul în care liderii USR PLUS îşi vor menţine poziţia de retragere a sprijinului politic pentru el.

„Guvernarea continuă! Acum vin de la o şedinţă de guvern în care am aprobat acte normative foarte importante, la care au participat toţi membrii guvernului sau care au trimis secretarii de stat. Deci guvernarea continuă. Eu zic că avem de guvernat o situaţie dificilă şi o campanie de vaccinare de succes”, răspunde Cîţu.

La insistenţele jurnaliştilor, Cîţu a evitat să răspundă direct întrebărilor.

Întrebat dacă a discutat despre situaţie cu preşedintele Klaus Iohannis, Cîţu a precizat că vorbeşte „foarte des” cu şeful statului, însă nu a dat detalii concrete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
barna,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici