Interdicţia lui Diaconescu de a părăsi ţara nu a fost prelungită

Judecătoria sectorului 1 a Capitalei a respins luni cererea procurorilor DNA de prelungire a interdicţiei lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, alături de Doru Pârv, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror.

78 afișări
Imaginea articolului Interdicţia lui Diaconescu de a părăsi ţara nu a fost prelungită

Interdicţia lui Diaconescu de a părăsi ţara nu a fost prelungită (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În 23 iunie, realizatorii OTV Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi pentru şantaj, însă în 25 iunie, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţia celor doi realizatori TV, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv.

Lui Dan Diaconescu i s-au impus o serie de interdicţii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut Judecătoriei sectorului 1 a Capitalei să prelungească interdicţiile impuse de instanţă la eliberarea patronului OTV, însă avocaţii lui Dan Diaconescu au ridicat o excepţie, arătând că există chiar un recurs în interesul legii prin care se stabileşte că o astfel de interdicţie este prelungită de procuror.

Astfel, instanţa a respins cererea DNA ca inadmisibilă, însă soluţia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Pe de altă parte, vineri, instanţa Judecătoriei sectorului 1 a prelungit mandatul de arestare preventică a lui Pârv cu încă 20 de zile.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".

Primarul ar fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv, potrivit procurorilor.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare tot pentru şantaj într-un alt dosar de pe rolul DNA, de dată această alături de Mihai Ghezea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici