Interes scăzut pentru examenul de Bacalaureat. Câţi elevi s-au înscris

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât şi în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

3203 afișări
Imaginea articolului Interes scăzut pentru examenul de Bacalaureat. Câţi elevi s-au înscris

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit ministrului Educaţiei, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenţi de clase terminale din promoţia curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat din promoţii anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoţiei curente (...) procentul este de 77%. (...) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie şi procentul celor înscrişi raportat la promoţia curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscrişi la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci şi în valoare absolută. Şi numărul elevilor din promoţii anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, faţă de anul acesta - doar 19.520.

Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susţine Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranţă cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunţat la educaţie, (...) după cum sunt şi alţii care au dorit susţină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (...) nu au reuşit să îşi încheie situaţiile şcolare”, a mai spus Cîmeanu,

El a menţionat că ar vrea să creadă că nu au fost cadre didactice care să nu fi dat note de trecere elevilor, tocmai pentru ca aceştia să nu intre în examenul de Bacalaureat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici