Interlopul acuzat că i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani a fost arestat preventiv

Bărbatul acuzat că i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti din Brăila, Joseph McClaim şi Darrell Bowie, Daniel Gabriel Husein, cunoscut în lumea interlopă din oraş ca „Dasaev”, a fost arestat preventiv, marţi, pentru tentativă de omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

905 afișări
Imaginea articolului Interlopul acuzat că i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani a fost arestat preventiv

Interlopul acuzat că i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani a fost arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Brăila au decis, marţi, ca Daniel Gabriel Husein să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentative de omor şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după scandalul dintr-un bar din oraş, când doi baschetbalişti americani au fost înjunghiaţi.

Procurorul de caz a cerut instanţei arestarea preventivă a suspectului după ce a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din clubul brăilean şi după ce au fost audiaţi mai mulţi martori.

„În noaptea de 15 spre 16 septembrie, un bărbat în clubul Music Pub din Brăila a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două victime, două persoane. Sunt mai multe persoane implicate, avem o persoană care a folosit cuţitul, după declaraţiile martorilor”, a declarat presei, luni, procurorul Mircea Ciutac.

Cel cunoscut drept „Dasaev” în lumea interlopă din Brăila, nu recunoaşte acuzaţiile privitoare la tentativa de omor, susţinând că el este victima violenţelor din barul brăilean. Acesta consideră că poate fi acuzat doar de tulburarea ordinii publice deoarece a participat la bătaie.

„Am răspuns unor agresiuni din partea acestor sportivi, atâta tot, a fost ceva inopinat. Ce s-a întâmplat? Erau în dreptul băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva şi au răspuns cu loviri. Poate au interpretat greşit. Eu am răspuns, deci au sărit patru, cinci sportivi pe mine şi eu am ripostat. Nu am avut cuţit. Eu mă aflam cu nepoata mea să ne distrăm. Eu am fost cel bătut, nu cel care a lovit. Eu cred că am lovit de zece ori şi am primit vreo 200 - 300 de lovituri. Dacă a avut altcineva cuţit se poate verifica pe camere. (..) Când am fost tăiat pe faţă, am intrat în baie. Ei au încercat să intre în baie peste mine. Eu nu am treabă cu ei, nu a avut nicio treabă că ei sunt de culoare, puteau să fie albanezi, ruşi, africani. Am prieteni negri, am stat în Spania, Italia. Nici nu ştiam că ei sunt americani. Lumea să înţeleagă că eu am fost victima, eu am fost bătut, să te baţi cu patru, cinci oameni, să te lovească din toate părţile. Loveau încontinuu ca nişte bezmetici”, a povestit, presei, Daniel Gabriel Husein, luni, când s-a prezentat la Parchet.

Gabriel Husein Dasaev a devenit cunoscut în anii 90 atunci când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. Ulterior, el a stat mulţi ani după gratii fiind condamnat în România şi în Spania pentru viol şi proxenetism şi a fost eliberat din penitenciarul Focşani în anul 2014.

Cei doi baschetbalişti, Joseph McClaim şi Darrell Bowie, sunt în continuare sub supravegherea medicilor, în spitale din Brăila şi Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici