Internaţionalul Paul Papp, citat ca martor de Tribunalul Vaslui într-un proces de trafic de minori

Fundaşul echipei naţionale de fotbal a României, stelistul Paul Papp, a fost citat ca martor de Tribunalul Vaslui într-un proces de trafic de minori, după ce jucătorul ar fi fost clientul unor eleve exploatate sexual de către doi vasluieni judecaţi în acest dosar.

149 afișări
Imaginea articolului Internaţionalul Paul Papp, citat ca martor de Tribunalul Vaslui într-un proces de trafic de minori

Internaţionalul Paul Papp (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Tribunalul Vaslui l-a citat pe fundaşul echipei naţionale de fotbal, Paul Papp într-un dosar de trafic de minori, în care jucătorul stelist are calitatea de martor, în condiţiile în care, susţin procurorii, acesta a întreţinut relaţii sexuale cu victimele.

Chemat în faţa instanţei pentru a da declaraţii, Papp a formulat o cerere de amânare a procesului, motivându-şi absenţa prin participarea la cantonamentul echipei naţionale de fotbal a României, unde evoluează pe postul de fundaş.

"În dosarul în care Paul Papp a fost citat ca martor, s-a stabilit în nou termen, pentru 11 martie, la cererea formulată în scris de către partea citată. În cererea de amânare, Paul Papp susţine că nu a putut ajunge la proces întrucât se află în cantonament", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vaslui, Daniela Galan.

În acelaşi dosar, a fost audiat deja, tot în calitate de martor, şi fundaşul Silviu Bălace, în prezent jucător al ACS Poli Timişoara.

Cei doi fotbalişti ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorele traficate de doi vasluieni atunci când evoluau la echipa de fotbal FC Vaslui.

Dosarul în care Papp şi Bălace au calitatea de martori a ajuns în instanţă în martie 2014.

Cei doi vasluieni judecaţi în acest dosar ar fi exploatat sexual, în municipiul Vaslui şi în străinătate, cel puţin cinci tinere.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Rusu şi Carlo Grasu au racolat, începând cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui, pe care apoi le-a obligat să practice prostituţia, prin constrângeri fizice şi morale. Exploatate sexual, într-o primă fază, în municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse în Irlanda şi Elveţia unde, de asemenea, erau constrânse să se prostitueze.

Printre clienţii elevelor, susţin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucători aflaţi sub contract cu formaţia de fotbal FC Vaslui.

Cercetările în acest caz au fost declanşate încă din anul 2011, în baza unor informaţii primite de către procurorii DIICOT.

În prezent, internaţionalul Paul Papp evoluează la Steaua Bucureşti, echipă cu care a semnat pe cinci sezoane în noiembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici