Interpolul, sesizat de o platformă de jocuri online că un copil din Buzău vrea să se sinucidă. Care este starea minorului

  • Interpolul a fost sesizat de administratorii unei platforme de jocuri online că un copil de 12 ani din Buzău ameninţă că se va sinucide.
  • Poliţia a fost sesizată, iar acum cazul se afllă sub supravegherea Protecţiei Copilului.
5500 afișări
Imaginea articolului Interpolul, sesizat de o platformă de jocuri online că un copil din Buzău vrea să se sinucidă. Care este starea minorului

Sursa foto: profimedia

Poliţia Buzău a fost sesizată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea a utilizatorului unei platforme de jocuri online.

Anchetatorii au aflat că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este un copil de 12 ani, din oraşul Buzău.

Copilul a fost găsit de poliţişti şi încredinţat în siguranţă tatălui. De asemenea, minorul a fost audiat în prezenţa părintelui.

„Din cercetări a reieşit că, în data de 15 octombrie a.c., în urma unor discuţii contradictorii cu un alt jucător online, administratorul platformei i-ar fi restricţionat acestuia accesul la cont. Ulterior, în cadrul discuţiilor pe platforma on-line, minorul ar fi transmis un mesaj prin care a ameninţat că se va sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc, în încercarea de a determina administratorul să îi reactiveze contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington”, au transmis, miercuri seara, reprezentanţii Poliţiei Buzău.

Poliţiştii i-au cerut tatălui să îşi supravegheze copilul atunci când intră pe itnernet.

De asemenea, copilul a primit consiliere şi i s-au adus la cunoştinţă riscurile din mediul virtual.

Totodată, poliţiştii au informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru evaluarea cazului.

A fost întocmit un dosar penal pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, urnând ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău să propună soluţii legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici